Baro: Başvurumuza cevap verilmedi

Baro: Başvurumuza cevap verilmedi
Diyarbakır Barosu, İstanbul ATK'nin Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında delil kararttığı iddialarına ilişkin başsavcılığa yaptığı başvuruya henüz...

Diyarbakır Barosu, İstanbul ATK'nin Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında delil kararttığı iddialarına ilişkin başsavcılığa yaptığı başvuruya henüz cevap verilmediğini duyurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 194'üncüsünü gerçekleştirdi. "Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacağız" yazılı pankartın açıldığı etkinliğe Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram ve birçok avukat katıldı. "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü"nün bu haftaki gündemi Elçi'nin soruşturma dosyasındaki delillerin Adli Tıp Kurumu'nca karartma iddiaları ve avukatlara dönük şiddet oldu.

‘SAVCILIK TALEBE HENÜZ CEVAP VERMEDİ’

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Elçi soruşturmasında bazı delillerin yok ettiği iddialarına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundukları dilekçeye bir cevap verilmediğini belirten Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram, failler bulunmadan ve gereği yapılmadan soruşturma dosyasının peşini bırakmayacaklarını söyledi.

‘SAVUNMA MAKAMINI SUSTURMA GAYESİ’

Hafta içerisinde avukatlara dönük yaşanan şiddeti kınayan Bayram, avukatlara yapılan saldırıları sadece meslektaşlarına değil, tüm hukuk camiasına yapılan saldırılar olarak değerlendirdi. Yaşanan saldırılara karşı faillerinin cezasız bırakılmasını, savunma makamını susturma gayesi taşındığını belirten Bayram, "Yetkili makamlar görevlerinin gereği adli işlemleri etkin şekilde yapmadıklarından bu saldırıların son bulmayacağını biliyoruz" dedi. Bayram, yargıya, saldırı failleri hakkında etkin ve adil soruşturma yürütme çağrısında bulundu. Etkinlik 5 dakikalık oturma eyleminin ardında son buldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.