Bakan Koca: Türkiye'de koronavirüs tanısı yok

Bakan Koca: Türkiye'de koronavirüs tanısı yok
Coronavirüs Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı, şu an için Türkiye'de herhangi bir hastaya koronavirüs...

Coronavirüs Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı, şu an için Türkiye'de herhangi bir hastaya koronavirüs tanısı konmadığını belirterek, " İmkanlarımızın yeterli olduğunu belirtmek isterim” dedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - 31 Ocak 2020 saat 09:30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakasının görüldüğünü, bu sayının yüzde 99'unun Çin'de olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tamamı Çin'de olmak üzere 213 kişi hayatını kaybederken 187 kişi de tedavi edildi. Risk grubu 65 yaş üstü, bağışıklığı düşük kişiler. 23 ülkede koronavirüs görüldü. Biz Türkiye olarak önlemlerimizi hayata geçirdik." dedi.

"Çin'den gelen yolcuları termal kameralarla tarıyoruz. Şu ana kadar 11 bin yolcu tarandı herhangi bir şeyle karşılaşılmadı. Havalimanlarında 24 saat sağlık personeli var. Yeterli ekipman bulunduruyoruz" diyen Koca, "Şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs tanısı alan herhangi bir hastamız olmadı. Buna rağmen en uç ihtimalleri de düşünerek yolcuları özel izolasyonla geçiriyoruz. Sağlık ekiplerimiz yolcular için gerekli tetkikleri yapıyor, yapacak. Uçak indiğinde de Çin'den gelen vatandaşlarımız 14 gün kontrol altında tutulacak. Kullanmadığımız bir hastaneyi yeniden kullanılabilir hale getirdik. Çin’den gelecek vatandaşlar burada, başka hastalarla, vatandaşlarla teması olmadan 14 gün gözetim altında tutulacak." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.