Arif Kurt yazdı: Kiramen Kâtibin (*)

Arif Kurt yazdı: Kiramen Kâtibin (*)
Yalan yazmazlar, Adam kayırmazlar, Biri mutlu olsun diye, taraf tutmazlar, Hakkın, hakikatın yolundan çıkmazlar, Zengin olana çok ve iyi, fakir...

Yalan yazmazlar,

Adam kayırmazlar,

Biri mutlu olsun diye, taraf tutmazlar,

Hakkın, hakikatın yolundan çıkmazlar,

Zengin olana çok ve iyi, fakir olana ise az ve kötü yazmazlar,

Güçlü olanı tutmaz, zayıf olanı ezmezler,

Yazdıklarına stratejik, diplomatik ve duygusal bakmazlar,

Rüşvet almazlar,

İleride bana lazım olur diye plan kurmazlar,

Hile yapmaz, yanlış tarafta olmazlar,

Yorum bile yapmazlar,

Müstesna, istisna demezler,

İleride düzeltiriz diyerek yanlışa göz yummazlar.

Ne yapmışsan onu kaydeder, huzuru mahşerde hesap günü ortaya koyarlar.

“Kiramen Katibin” yani ‘Değerli yazıcılardır’ onların adı.

“Değerli yazıcılar” anlamına gelen “kirâmen kâtibîn”, insanların yanlarında bulunan ve onların yaptıkları işleri amel defterine yazmakla görevli bulunan melekler demektir.

Ameli düzgün yazılan ve olanlardan eylesin Rabbim bizleri...

***

Üç sefer iptal edilen, ardından geldiği senatoda oylanarak kabul edilen Ermeni Soykırımı yasa tasarısını kabul eden Amerika’nın yaptığı iki yüzlülüğü, çıkarları için tarihi meseleleri çarpıtarak ve yanlış yaparak politik rant elde etmeye çalışmasına oy veren senatörlerin amel defterlerlerine Değerli Yazıcılar Kiramen Katibin meleklerinin neler neler yazdığını tahmin ediyorum aslında.

En basit tahminle ‘Kul Hakkı yediler’ diye yazmışlardır.

Dinmeyen gözyaşının, yaşanan savaşların,  akan kanların, aç kalan insanların, doğmadan ölen canların sebebidir onlar, demişlerdir.

Dinler arası çekişmenin, oluşturulmaya çalışılan ayrıcalıklı sınıfın, ayrışmanın, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, sayısı her gün artan öksüz ve yetimlerin, kimsesizlerin, aç ve açıkta kalanların sebebidir onlar diyeceklerdir.

Yeşil dünyayı betonlarla grileştiren, insanların yaşaması için değil ölmesi için çaba gösteren, bilimi, ilmi, dini ve devleti başka toplumlar üzerinde egemenlik kurmak için kötüye kullandılar diye yazacaklardır.

Yaradanı inkar ettiklerini, ellerindeki güç etkisiyle tövbe haşa ilahlaşmaya çalıştıklarını not etmişlerdir.

Ve onları; iblisin en sevdiği devlet ve toplum olarak, şeytani plan, organizasyon ve adımlarla dünyayı yaşanmaz hale getirdiklerini yazacaklardır.

İlahi Kudret karşısında dünyadaki serveti, mukadderata karşı gelerek, verdikleri kararlarla insanları ve insanlığı terbiye etmeye çalıştıklarını da yazacaklardır.

Dedim ya değerli yazıcılar yani Kiramen Katibin melekleri sadece amel defterinizde huzuru mahşerde hesaba çekileceğiniz hallerinizi not ederler.

Vay onların haline, vay ki, hem de ne vay!!..

Bu hususta Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: “Hâlbuki sizin üstünüzde hakiki bekçiler ve çok değerli yazıcılar (kirâmen kâtibîn) vardır ki, onlar ne yaparsanız bilirler.” (İnfitâr, 82/11-12)

Yarabbi; “Bizleri amel defteri düzgün olanlardan ve yazılanlardan eyle. Olmayanlarıda ıslah ve iflah eyle. Hata yapmaya devam edenleri ise Kahhar sıfatın hürmetine, kahrı perişan eyle. Amin”

SadakallahulAzim... Kalın sağlıcakla.

(*) Değerli Yazıcılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.