‘Altın hiç bir zaman yatırımcısını üzmez!’

‘Altın hiç bir zaman yatırımcısını üzmez!’
ABD ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle yükselişe geçen altın fiyatları son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Altının tarihi rekoru...

ABD ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle yükselişe geçen altın fiyatları son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Altının tarihi rekoru kırmasına rağmen vatandaşların altın bozmadığını belirten Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Yunus Öner,  “Altın hiç bir zaman yatırımcısını üzmemiştir. Her za man kazandırmıştır” dedi

Şehriban ELEFTOZ/Yenigün ÖZEL

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye’de en güvenilir yatırım araçlarının başında gelen Altındaki fiyat artışı her geçen gün artıyor. Özellikle İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD ve İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle gram altın fiyatı, tarihi zirvesini gördü. Gram altın fiyatı geçtiğimiz hafta 307 TL’ye kadar yükselirken, çeyrek altın ise 500 TL’den satıldı.  Altının dünya genelinde yaşanan siyasi gelişmelerden çok çabuk etkilediğini belirten kuyumcular, altın fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekti.  Bu yükseliş karşısında vatandaşın nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ise Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Yunus Öner Yenigün’e değerlendirdi.

‘Piyasalar daha çok sert hareketler görebilir’

Yunus Öner, ABD ile İran arasında yaşanan gerginlikten dolayı altının Türk Lirası karşısında hiç yükselmediği seviyelere yükseldiğini söyledi. Öner, has altının iki gün önce 307 TL olduğunu ancak,  Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump' ın yaptığı  ‘İran ile bir müzakereye varabiliriz’ açıklamalarının ardından altında tekrar 13- 14 TL düşüş yaşandığını kaydetti. Yaşanan düşüş ile gram altın fiyatının 307 TL’den 293 TL’ye gerilediğini ifade eden Öner, “Dünya üzerindeki güçler bir birileriyle ekonomik savaş içindedirler;  böyle devam etmesi durumunda, piyasaların daha çok sert hareketleri göreceğini ön görüyorum” dedi.

‘Altın hiç bir zaman yatırımcısını üzmemiştir’

Altının tarihi rekoru kırmasına rağmen vatandaşların altın bozmadığını söyleyen Öner, “Vatandaşta altın mı kalmadı yoksa vatandaş altının  daha da yüksek seviyelere ulaşmasını mı bekliyor bilemiyorum. Ancak eskiden altın her yükseldiğinde kilolarca altın satılıyordu. Şuanda ise eskisi gibi altın bozama olmadığını görüyoruz.  Piyasada altın güvenilir bir liman olmaya devam edecek. Altın kıymetli bir maden, Bu dönemde ufak yatırım yapmak isteyenlere dahi altından şaşmamalarını tavsiye ediyorum.  Altın hiç bir zaman yatırımcısını üzmemiştir. Her zaman kazandırmıştır” dedi.  Çeyrek altın 479, yarım 958, tam altın ise bin 777 TL’den işlem gördüğünü kaydeden Öner, Mart ve nisan aylarında gram altın fiyatının 320 ile 325 TL arasında seyredeceğini ön gördüklerin söyledi.

 ‘Piyasada ne alım var, ne de satım’

Altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren bir diğer isim ise sarraf Mehmet Er oldu. Altın fiyatların yükseldiğini ancak insanların tedirgin olduğunu bundan dolayı piyasada ne alımın ne de satımın olduğunu belirten Er, altın fiyatlarında dalgalanma olduğu için gün içinde fiyatların birkaç kez değiştiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.