Albayrak'tan ev kredisi duyurusu

Albayrak'tan ev kredisi duyurusu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücretlilere düşük faizle ev kredisi için çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Albayrak, söz konusu...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücretlilere düşük faizle ev kredisi için çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Albayrak, söz konusu kredinin, 20 yıl vadeli ve 'kiradan daha ucuz' maliyetli olacağını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Konut sektöründeki krizi aşmak için hükümet yeni bir kredi paketini açıklamaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaya göre dar gelirlilere yönelik kredi paketinden yılda 100 bin kişi yararlanabilecek.

KUR ATAKLARI BAŞARISIZ OLDU: Son bir yılda üç büyü kur atağı yaşadık.Ülkemizi faiz yüküyle çökerteceklerini zannettiler. Kuru 8-10 daha da yukarıya çıkaracaklarını zannettiler. Her biri başarısız oldu ve püskürtüldü. TÜFE’de yüzde 25, ÜFE’de yüzde 45 seviyesinden inerek tarihi bir netice ortaya koyduk. Felaket tabloları çiziyorlardı.

TOPARLANMA EĞİLİMİ GÜÇLENDİ: 15 aylık olağanüstü dönemi tahminlerden çok daha az hasarla, çok daha kısa sürede geride bıraktık. Güçlü bilançomuzu devam ettiriyoruz. Genel yönetim borç stoku milli gelire oranında en iyi ülkelerden biriyiz. Makro ekonomik göstergelerin hepsinde ciddi iyileşmeler ortaya koyduk. Şimdi değişim dönemi var. Üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler ekonomik aktivitede toparlanma eğiliminin daha da güçlendiğini ortaya koyuyor. Kasım ve aralıkta ekonomik göstergeler daha iyi olacak. Bu yıl birilerinin aksine yılı pozitif büyümeyle kapatacağız. Üçüncü çeyrekte yüzde 1’e yakın pozitif büyüme tahmini öngörüyoruz.

KREDİ PAKETİ: Dar gelirli vatandaşlar özelinde müjde vermek istiyorum. Asgari ücretli dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak modelin finansman altyapısını tamamladık 20 yıl vadeyle, en düşük faiz oranıyla kiradan daha ucuz maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık. Her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacak bu modelin detaylarını bu ay bitmeden Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özel bir programla anlatacağız. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.