“Aküm yok diye hastaneye gidemiyorum”

“Aküm yok diye hastaneye gidemiyorum”
 Yürüme engelli Barış Aktaş isimli genç, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyesinin biten aküsünü alamadığını söyledi. Tedavisi için...

 Yürüme engelli Barış Aktaş isimli genç, maddi imkânsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyesinin biten aküsünü alamadığını söyledi. Tedavisi için hastaneye gitmesi gerektiğini söyleyen Aktaş, “ 6 ayda bir tedavi olmam gerekirken, akü yok diye hastaneye de gidemiyorum” dedi.

Şirvan Oktay GÖRER/YENİGÜN ÖZEL

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yürüme engelli Barış Aktaş, maddi imkansızlıklar yüzünden tekerlekli sandalyesinin biten aküsünü alamadığını belirtti. Şu an kullandığı engelli aracı Belediyenin kendisine verdiğini ancak aküsünün bittikten sonra bunu karşılayacak parasının olmadığını söyleyen Aktaş, yetkililerden yardım talep etti.

“Akü yok, oyalıyorlar”

Sandalyesinin aküsünün bittikten sonra başvurduğu yerlerin kendisini eli boş göndererek oyaladığını söyleyen Aktaş; “Engelsiz Destek Merkezi’ne gidiyorum. Belediye Başkanlığı’ndan akülü sandalye istedim sağ olsunlar 10 gün içinde verdiler.  6 ay içerisinde aküleri bitti, kimden istediysem veren olmadı. Sürekli oyalayıp, geri gönderiyorlar. Sümer Park Engelli Yaşam Merkezi’nden istiyorum ancak bana dedikleri şu, ‘bin lirasını sen ver geri kalanını biz karşılarız. Akü 2 bin 200 lira civarı ve benim bunu karşılayacak imkanım yok. Daha önce biriktirdiğim para ile aldığım aküler arızalı çıktı. Ben o parayı 4,5 ay boyunca biriktirdim. Tedavimi bile yapamıyorum. 6 ayda bir tedavi olmam gerekirken, akü yok diye hastaneye de gidemiyorum”

“Gelen başvuruları gerekli derneklere yönlendiriyoruz”

Konu ile ilgili bilgi veren Sümer Park alanında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelli Destek Merkezi yetkilileri, “Merkezimiz ticari bir kurum değil. Böyle bir talebe cevap verecek yetkimiz yok. Biz sadece gelen vatandaşların başvurularını alıp, gerekli yerlere yönlendiriyoruz” diye açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.