Ağrı Dağı’nın okçu çocukları

Ağrı Dağı’nın okçu çocukları
Ağrı’da çocuklar kendi yaptıkları ok ve yay ile köy meydanında oynayarak gönüllerince eğlendi. Çocukların mutluluğu Yenigün objektiflerine böyle...

Ağrı’da çocuklar kendi yaptıkları ok ve yay ile köy meydanında oynayarak gönüllerince eğlendi. Çocukların mutluluğu Yenigün objektiflerine böyle yansıdı.

Sertaç Kayar/Yenigün Özel

DİYARBAKIR - Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan köylerde çocuklar sıcak havanın keyfini oynadıkları oyun ile çıkarıyor. Köylerde sıkça oynan ok oyununa ilgi duyan çocuklar, ağaç dallarından yaptıkları yay ve oklarla köy meydanında koştu. Yaş ağaç dallarını gererek bağladıkları ip ile yay yapan çocuklar, kuru çubukların başına da plastik veya bez parçası bağlayarak ok yaptı. Takım kurarak oynayan çocuklar, oyuna da kendilerinde kurallar getiriyor. Attıkları ok birine değdiği zaman, çocuk oyundan çıkıyor. En son kalan takım oyunu kazanıyor. Oyunun tehlikeli yönleri de olsa çocuklar tehlikeli atış yapmamaya dikkat ediyor. Çocuklar oynadıkları oyun ile doyasıya eğlenerek güzel zaman geçiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.