Ağabeyden ‘kardeşe işkence’ iddiası

Ağabeyden ‘kardeşe işkence’ iddiası
Ağabeyi tarafından işkence edilerek evine el konulduğunu iddia eden A.S., mahkemenin ağabeyi hakkında evden uzaklaştırma kararı vermesine rağmen 2 yıldır...

Ağabeyi tarafından işkence edilerek evine el konulduğunu iddia eden A.S., mahkemenin ağabeyi hakkında evden uzaklaştırma kararı vermesine rağmen 2 yıldır evine gidemediğini ileri sürdü

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'da Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde kendi evinde oturan A.S., ağabeyi olan M.S.S.  ve 4 çocuğu tarafından darp ve işkence edilerek 2017 yılında evinden çıkarıldığı iddia edildi. İddiaya göre ağabeyi M.S.S. ve 4 çocuğu, 5 Kasım 2017'de A.S.'nin evini basarak, önce eşi ve çocuklarını bağladı, daha sonra işten dönen A.S.'yi bağlayarak, saatlerce darp etti. Olay yerine gelen polislerin A.S.'nin eşi ve çocuklarının bağını çözmesinin ardından eşi, A.S.'nin bağlı olduğu ve darp edildiği halini telefonuyla görüntüledi.

“2 saat boyunca işkence gördüm”

A.S., ağabeyi tarafından 5 Kasım 2017'de uğradığı saldırı iddiasını şu şekilde anlattı: “Sabah erkenden evden çıktıktan sonra ağabeyim, eşimi evden alıp başka bir yerde bağlıyor. 5 yaşındaki kızımı da evimde bağlayıp başında kızını bekletiyor. İşten iki çocuğumla eve döndüğüm gibi kendi evinden çıkarak beni dövmeye başladılar. Evime kaçtım. Evimde beni bağladılar. Darp ettiler ve alt katta bulunan kendi evlerine taşıdılar. Kazma sapıyla dövdüler. Yaklaşık 2 saat boyunca bu şekilde işkence gördüm. Daha sonra polisleri arayarak, kendilerine silah çektiğim şeklinde şikayette bulundular. Ancak onlar ben daha eve dönmeden önce evime girip ruhsatlı silahımı ve 9 bin liramı kasayı kırarak alıyor. Beni cezalandırarak mülkiyetime el koymaya çalışıyor."

Şikayetçi oldular

Diyarbakır'da babadan kalma 3 katlı evleri için yıllarca mülkiyet tartışmasına giren iki kardeş, birbiri hakkında şikayetçi oldu. Ağabey M.S.S., karakolda verdiği ifadede, "Evde oturduğumuz sırada kapımızı çaldı. Elinde siyah renkli bir silahla ‘Şerefsizler bugün hepinizi öldüreceğim’ gibi tehditlerde ve hakaretlerde bulundu. Kapıyı ittirerek, elindeki silahı yere attırdım. Onu etkisiz hale getirmek için zor kullanıp ona karşı vurmaya başladım. Yere yatırarak elini kolunu bağladım. Bağlıyken kimse ona vurmadı" diyerek, kendisini savundu.

Doktorlar hakkında suç duyurusu!

Uğradığı saldırı sonucu sağlık raporu almak için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden A.S.'nin vücudunda herhangi bir kırık olmadığı belirtilirken, olaydan bir yıl sonra 11 Ekim 2018'de daha önce çekilmiş tomografiler üzerinde yapılan incelemelerde A.S.'nin parmaklarında kırıklar olduğu kati rapora yansıdı. Bunun üzerine daha önce vücudundaki morluklar dışında kırıkların olmadığını belirten raporlar gerekçesiyle A.S., doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Evime gidemiyorum’

Olaydan sonra başka bir evde kiracı olarak kalmaya devam eden A.S., ağabeyinin korkusundan dolayı evine gidemediğini ve ağabeyinin evine zarar verdiği gerekçesiyle Diyarbakır 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, 2018'de şiddet uygulayanların mağdurun evine ve eşyalarına zarar verdiğini tespit ederek, ev için koruma kararı çıkardı. Ancak A.S., buna rağmen evini gidemediğini ve koruma kararının ihlal edildiğini belirterek, defalarca Diyarbakır 1. Aile Mahkemesi'nden ağabey M.S.S. ile çocukları C.S., E.S. ve E.S. hakkında uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen evine gidemediğini savundu. A.S, savcılığın biran önce 3 yıldır sürdürülen soruşturmayı sonlandırmasını ve dava açmasını istedi.

Avukat: Her şey net olarak görülüyor

"Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Ateşli silahlar ve bıçaklarla ile diğer aletlerle işlenen suçlar", "Konut dokunulmazlığının ihlali", "Kasten yaralama" ve "Tehdit ve hakaret" suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın neden tamamlanmadığına dair konuşan A.S.'nin avukatı Emre Sezer, "Savcı, delillerin toplanmadığından ve kati raporunun alınması gerektiğinden bahsediyor. Ancak defalarca hastaneye gidildi ve kati raporları alındı. Buna bir anlam veremiyoruz. Çünkü görüntüler var. Her şey net olarak görülüyor. Ancak savcı davayı bir türlü açmadı. Olaya karışan çocuklardan bir tanesi hakkında dava açıldı ve çocuk mahkemesinde yargılanıyor. Ama büyükler hakkında şimdiye kadar bir dava açılmadı. Savcının biran önce bu davayı açmasını bekliyoruz" diye belirtti. (Mezopotamya Ajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.