Adalet Bakanı Gül'den Öcalan açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den Öcalan açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, süresiz nafakanın adil olmadığını belirterek çalışmada sona gelindiğini söyledi. DİYARBAKIR YENİGÜN - Adalet Bakanı...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, süresiz nafakanın adil olmadığını belirterek çalışmada sona gelindiğini söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gül burada yaptığı açıklamada, süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini açıkladı. Bakan Gül, "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hâkim hangi kriterlere göre karar verecek, çalışıyoruz. Temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak." dedi.

"Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinin çözüm süreci ya da İstanbul seçimiyle ilgisi yok"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi konusunda "Bunun çözüm süreciyle bir ilgisi yok. İstanbul seçimleriyle de bir alakası yok." dedi. Gül, "Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. Mahkeme bu kararı kaldırdı." şeklinde konuştu.

"Afla ilgili bir çalışma yok"

Adalet Bakanı Gül, afla ilgili bir çalışmalarının olmadığını da belirterek "Bu partimizin ve Meclis'in taktirinde olan bir konu." dedi.

AB ile vize muafiyeti

Gül, Avrupa Birliği ile vize muafiyeti görüşmelerinin kritik başlığı olan terörle mücadele yasasında değişiklik üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Adalet Bakanı, "Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, terörle mücadeleyi zafiyete uğratmadan yapılabilecek düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını da" söyledi.

Yargı reformu

Adalet Bakanı'nın gündeminde ayrıntıları 30 Mayıs'ta açıklanacak yargı reformu strateji belgesi de vardı. Gül bu konuya ilişkin, "İfade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunmasının daha da gelişeceği, içinden demokratikleşme paketinin çıkacağı 2023'e kadar sürecek bir yol haritası olacak. Strateji belgesi hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacağı insan hakları eylem planını da içerecek." açıklamasını yaptı.

"Artık son sözü İstanbul seçmeni söyleyecek"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den, Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararıyla ilgili ilk değerlendirme geldi. Gül, Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli İstanbul kararı için "Artık son sözü İstanbul seçmeni söyleyecek." dedi.

Bakan Gül "Hâkimler kararlarıyla konuşur. Bundan sonra milletin hakemliğine gidilmesine karar verilmiştir. Son sözü söyleyecek olan İstanbul seçmeni. Sonuca da herkes saygılı olacak." ifadelerini kullandı.

Hayvan Hakları Kanunu

Hayvan Hakları Kanunu ile ilgili soru üzerine Gül, "Türk Ceza Kanunu yönüyle çalıştık. Kanunun uygulayıcısı Orman Bakanlığı. Çünkü pet shoplar, barınaklar var. Biz sahipli sahipsiz hayvanların tümü için suç olması yönüyle önerilerimizi çalışıp verdik Meclise. Meclis bir komisyon da kurdu. O hususta da gerekli düzenleme çıkacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.