Adalet Bakanı, Başak Demirtaş’a saldırıyı kınadı

Adalet Bakanı, Başak Demirtaş’a saldırıyı kınadı
Twitter'da Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı yapıldı. Twitter'daki saldırı sonrası Demirtaş’ın hedef gösterilmesine tepki yağdı. Vedat...

Twitter'da Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı yapıldı. Twitter'daki saldırı sonrası Demirtaş’ın hedef gösterilmesine tepki yağdı. Vedat Yazıcı isimli kişinin hesabından atılan tweet'e Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de tepki gösterdi. Gül, "Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi. Paylaşımı yapan kişi hakkında gözaltı kararı verildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Vedat Yazıcı isimli bir kişi Twitter üzerinden Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımlarda bulundu. AK Parti’nin ‘sosyal medyada etik kurallara uyuyorum’ anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açıldı. Etiketle binlerce paylaşım yapıldı.

Gözaltı kararı verildi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuyla ilgili tweet attı. Gül, “Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı. Adalet Bakanlığı ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basın açıklamasını yayınlayarak, Başak Demirtaş’a saldıran kişinin tespit edildiğini ve hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

‘Yeşil daire provokatif hesapların sığınağı oldu’

Cinsiyetçi saldırıya karşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından “Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke'” dedi.

AK Parti Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar da, Kaftancıoğlu, Gazeteci Nevşin Mengü ve Oyuncu Berna Laçin’e yönelik yapılan paylaşımları hatırlatarak, “Sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen yeşil daire provokatif hesapların sığınağı oldu. Kaftancıoğlu, Mengü, Laçin’den sonra Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımın benzer hesaptan yapılması, dikkat çekici. AK Partili hesaplar bu işaretten kurtulmalıdır” dedi.

CHP’den bir tepki de Grup Başkanvekili Engin Özkoç’dan geldi. Özkoç, “Başak Demirtaş’a yapılan ahlaksız paylaşımı kınıyorum. Bu eylemi yapanlar hukuk önünde hesap vermelidir. Türkiye’de kadınlara sözlü ve fiziki taciz gizlenen,üstü örtülen bir sorun ve salgın boyutuna ulaştı. Bununla mücadelede tüm kadınların yanındayız” diyerek tweet atı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Demirtaş’a destek verdi. Kemalbay, “Türkiye’yi getirdikleri son nokta böyle bir alçaklık! İnsanlık onuru sahibi herkes Başak Demirtaş’ın yanındadır” dedi.

Başak Demirtaş’a yönelik saldırıya tepki gösteren yazar Ahmet Ümit de #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketiyle tweet attı. Ümit, “Bunun adı siyaset değil, bunun adı sapıklık, bunun adı ahlaksızlık, bunun adı saldırganlık, bunun adı açık kadın düşmanlığı. Bunun adı ülkede kepazeliğin ulaştığı son nokta. Bu alçak mutlaka yargılanmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.