Açlık grevleri sona mı erecek?

Açlık grevleri sona mı erecek?
197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven bugün bir basın açıklaması yaparak açlık grevlerine son verdiklerini açıklayacağı...

197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven bugün bir basın açıklaması yaparak açlık grevlerine son verdiklerini açıklayacağı belirtildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Rudaw’dan Necmi Salih’in haberine göre, Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağı nedeniyle devam eden açlık grevi eylemlerinin bugün düzenlenecek basın açıklamaları ile son bulacağı öğrenildi. Ayrıca İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de katılmasına izin çıktığı ileri sürüldü.

Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal dün müvekkilleri ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitmişti. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Açlık grevlerinin son bulacağına ilişkin bize verilen net bir tarih yok. Ancak şunu söyleyebilirim ki çok olumlu gelişmeler var ve herkeste iyimser bir hava var. Herkes artık grevin bittiğinin açıklanmasını bekliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.