ABD Savunma Bakanı: Suriye'den tamamen çekiliyoruz

ABD Savunma Bakanı: Suriye'den tamamen çekiliyoruz
DİYARBAKIR YENİGÜN – ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin Suriye’deki harekatı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Esper, “Son 24 saatte Türkiye’nin...

DİYARBAKIR YENİGÜN – ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin Suriye’deki harekatı konusunda yeni bir açıklama yaptı. Esper, “Son 24 saatte Türkiye’nin harekatı ilk plana kıyasla daha güneye ve ayrıca batıya genişletme ihtimali bulunduğunu öğrendik” diyerek, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kalan yaklaşık 1000 askerini ‘olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde’ tahliye etmeye hazırlandığını söyledi. Esper, bu askerlerin güneye kaydırılacağını söyledi.

‘SDG RUSYA VE SURİYE İLE ANLAŞABİLİR’

CBS kanalının Face the Nation programına konuşan Esper, “Yine son 24 saat içinde, SDG’nin Suriyeliler ve Ruslarla kuzeyde Türklere karşı koymak için bir anlaşma arayışında olduğunu öğrendik” ifadelerini de kullandı.

Suriye’nin kuzeyinde kalan Amerikan askerlerinin Türk güçleri ile SDG arasında bulunduğunu söyleyen Esper, “Dolayısıyla Amerikalılar ilerlemekte olan iki karşıt ordunun arasında kalabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.