"8 Ekim Hasankeyf için son gün olacak"

"8 Ekim Hasankeyf için son gün olacak"
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde "Yeni Hasankeyf Yerleşim Yeri Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, 8 Ekim tarihinin eski Hasankeyf...

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde "Yeni Hasankeyf Yerleşim Yeri Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, 8 Ekim tarihinin eski Hasankeyf için son gün olacağını belirtti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısı" Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında Hasankeyf ilçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Şahin, 8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yolunun trafiğe açılacağını ve bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafiğin olmayacağını söyledi.

Toplantıda; Hasankeyf yeni yerleşim alanına taşınma işlemleri, yeni yerleşkenin altyapı ve üstyapı sorunları, taşınacak köyler ile ilgili yürütülen çalışmalar, eğitim, sağlık ve spor gibi hizmetlerin verileceği kamu binaların son durumu ve yürütülen diğer çalışmalar görüşüldü.

"Yapacağımız bir hata büyük sorunlara sebebiyet verebilir"

Ilısu HES proje çalışmasının sona yaklaştığını belirten Vali Şahin, "Baraj göl havzasından etkilenecek yerleşim yerlerinde yürütülen çalışmalarda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, müşavir firmaların, özel sektör ve vatandaşların son derece koordineli ve senkronize olması gerekir. Hepimizin öncelikli hassas işi, bu proje olmalı. Burada yapacağımız bir hata hiç ön göremeyeceğimiz derecede büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Çok titiz davranmak zorundayız." diye konuştu.

"Her türlü hırsızlık ve benzeri olaylara karşı giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek"

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Şahin, "Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Her türlü hırsızlık ve benzeri olaylara karşı giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor, hepimizin üzerine düşen görevler var. Öncelikleri belirleyelim, koordineli ve sistemli bir şekilde eksiklikleri giderelim." dedi.

Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki çalışmaları yürüten müşavir firmalara eksikleri en kısa zamanda gidermelerini isteyen Şahin, yerleşkenin altyapı ve yeni konutlardaki eksikliklerinin de ekim ayının ilk haftasına kadar tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'ın Ilısu Barajı nedeni ile ilçede yürütmüş oldukları çalışmalara ilişkin yaptıkları bilgilendirme sunumlarının ardından toplantıda, ilgili kamu kurumlarının yöneticileri kendi hizmet alanları ile ilgili ilçede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdiler.

Toplantıya; Valinin yanı sıra Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ilgili kamu kurum müdürleri, muhtarlar, TOKİ temsilcisi, müşavir firma temsilcileri ile kurumların ilgili personeli katıldı.

Vali Şahin, Hasankeyf Uygulama Oteli binasında incelemelerde bulundu

Toplantının ardından ilçede yapımı tamamlanan 100 yatak kapasiteli Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli'nde incelemelerde bulunan Vali Şahin, uygulama otelinde yürütülecek eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.