UNESCO: 617 milyon çocuk okuma yazma bilmiyor

UNESCO: 617 milyon çocuk okuma yazma bilmiyor
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, dünya genelinde 617 milyon çocuğun okuma yazma bilmediğini açıkladı. UNESCO tarafından...

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, dünya genelinde 617 milyon çocuğun okuma yazma bilmediğini açıkladı.

UNESCO tarafından yayınlanan küresel eğitim raporuna göre, dünya üzerinde 262 milyon çocuğun çeşitli sebeplerden dolayı okula gitme şansı bulunmuyor. Çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmadığına dikkat çekilen raporda, dünya genelinde 617 milyon çocuğun okuma yazma bilmediği ve basit matematik işlemlerini yapamadıkları belirtiliyor.

UNESCO Genel Müdürü Audrey Azoulay, özellikle Afrika’da çocukların okul eğitimi açısından büyük eksiklikler bulunduğunu ve Sahra Çölü’nün güneyindeki ülkelerde kız çocukları arasında diploma alanların oranının yüzde 40’tan az olduğunu ifade etti. Azoulay, dünya çapında yaşanan mülteci krizinin de bu olumsuz rakamlarda etkili olduğunu belirterek, mülteci ve sığınmacı statüsündeki yaklaşık dört milyon çocuk ve gencin okula gidemediğini dile getirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.