Bölgede korkutan deprem!

Bölgede korkutan deprem!
Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Yerin 3,8 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Diyarbakır ve çevre...

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Yerin 3,8 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Diyarbakır ve çevre illerde de hissedildi. Bu arada Diyarbakır AFAD Birlik Müdürlüğü ekipleri tedbir amaçlı İçişleri Bakanlığı tarafından teyakkuza geçirildi. Elâzığ'da depremin ardından il genelinde eğitime bir gün ara verildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya gibi çevre illerde de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 10.02’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi Topaluşağı Mahallesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Deprem yerin 3,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya gibi il ile ilçelerde de hissedildi.

İçişleri Bakanlığı: Can kaybı yok

Bu arada İçişleri Bakanlığı, depreme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan tespitlerde; Elazığ Sivrice’de 27 Aralık tarihi saat 10:02’de 4,9 büyüklüğünde ve 7,02 km derinlikte bir deprem meydana gelmiştir. Alınan ilk bilgilere göre meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı yaşanmamış, boş bir binada yıkım meydana gelmiştir.  Elazığ İl AFAD tarafından Sivrice ilçesi ve köylerine ekipler sevk edilmiştir. Diyarbakır AFAD Birlik Müdürlüğü tedbir amaçlı teyakkuza geçirilmiştir.  Elazığ Valiliği ve AFAD yetkilileri gelişmeleri takip etmektedir” denildi.

Deprem nedeniyle eğitime ara verildi

Öte yandan saat 10.11'de Sivrice ilçesinde 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem nedeniyle okullar boşaltıldı, Meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde meydana gelen deprem nedeni ile tedbir amaçlı olarak il genelindeki tüm okullarımız bir gün süre ile (27 Aralık Cuma günü) tatil edilmiştir” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.