5 ilde anket 4'ünde AK Parti, Dersim'de HDP önde  

5 ilde anket 4'ünde AK Parti, Dersim'de HDP önde  
EMAX Araştırma Şirketi, Tunceli dahil 5 ili kapsayan anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankette dikkat çeken detaylardan biri, HDP adaylarının,...

EMAX Araştırma Şirketi, Tunceli dahil 5 ili kapsayan anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankette dikkat çeken detaylardan biri, HDP adaylarının, 'Komünist Başkan' olarak bilinen TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na fark atması oldu.

DİYARBAKIR YENİGÜN - EMAX Araştırma Şirketi tarafından, 31 Mart 2019 yerel seçimine ilişkin Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli illerini kapsayan kamuoyu araştırma sonuçlarını açıkladı. Anket sonucuna göre, 5 ilden 4'ünü AK Parti kazanıyor. Araştırma sonucuna göre; bölgede yüzde 18,6 ile 23,6 aralığında kararsız seçmen var.

30 Mart 2014 yerel seçimlerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en az yanılma payı ile bilen Malatya merkezli EMAX Araştırma Şirketi'nin, 5 ilde 5 bin 400 kişi ile CATI görüşme yöntemi ile yaptığı ankete katılanların yüzde 51,5'i kadın, yüzde 48,5'i ise erkek.

MALATYA

Malatya'da Cumhur İttifakı Adayı Selahattin Gürkan ile CHP Adayı Soner Gökçe arasındaki fark 42,5 puan olarak belirlendi. Araştırmaya katılanların yüzde 56,5'ı 31 Mart'ta tercihini Selahattin Gürkan'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 14'lük kesim Soner Gökçe'ye oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 10,9 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 18,6 olarak belirlendi.

ELAZIĞ

Elazığ'da AK Parti Adayı Şahin Şerifoğulları ile Millet İttifakı Adayı Ali Şekerdağ arasındaki fark 24,2 puan olarak belirlendi. Araştırmaya katılanların yüzde 42,7'si 31 Mart'ta tercihini Şahin Şerifoğulları'ndan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 18,5'lik kesim Ali Şekerdağ'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 16,0 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 22,8 olarak belirlendi.

DERSİM

Dersim'de araştırmaya katılanların yüzde 32,8'i 31 Mart'ta tercihini HDP Adayları Nurşat Yeşil ile Hıdır Demir'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 21,0'lık kesim kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak bilinen TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 22,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 23,5 olarak belirlendi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da araştırmaya katılanların yüzde 38,5'i 31 Mart'ta tercihini AK Parti Adayı Süleyman Kılıç'tan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 26,7'lik kesim Millet İttifakı Adayı Ahmet Faruk Ünsal'a oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 14,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 20,1 olarak belirlendi.

BİNGÖL

Bingöl'de araştırmaya katılanların yüzde 45'i 31 Mart'ta tercihini AK Parti Adayı Erdal Arıkan'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 2,3'lük kesim CHP Adayı Vahdettin Uzunyayla'ya oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 29,1 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da 23,6 olarak belirlendi. (Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.