32 yıl boyunca şiddet görmüş!

32 yıl boyunca şiddet görmüş!
Bismil’de 32 yıl boyunca gördüğü şiddeti toplumsal baskıdan kaynaklı boşanamadığı eşi tarafından katledilen Muteber Akbulut’un kızı Filiz Cengiz,...

Bismil’de 32 yıl boyunca gördüğü şiddeti toplumsal baskıdan kaynaklı boşanamadığı eşi tarafından katledilen Muteber Akbulut’un kızı Filiz Cengiz, “Yıllarca annemize eziyet etti. Hiçbir şekilde içeriden çıksın istemiyoruz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN  - Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 3 Kasım’da eşi Hasip Akbulut (65) tarafından öldürülen Muteber Akbulut’un (49) 32 yıl boyunca şiddet gördüğü öğrenildi. Akbulut’un, 17 yaşındayken kendisinden 16 yaş büyük olan amcaoğlu Hasip Akbulut ile istemediği bir evliliğe zorlandığı iddia edildi. Hasip Akbulut’un ilk evliliğinin de eşine uyguladığı şiddetten kaynaklı sonlandığı öğrenildi. 32 yıllık evli olan Muteber Akbulut’un evliliğinin ilk yıllarında başlayan şiddetin sistematik bir şekilde devam ettiği vurgulandı.

‘Yıllarca şiddet gördü’

Akbulut’un kızı Filiz Cengiz, babası olan Hasip Akbulut’un en ağır cezayı almasını istiyor. Cengiz, Akbulut’un defalarca annesine bıçakla saldırdığını, her defasında kardeşleriyle birlikte engel olduklarını ancak cinayetin işlendiği gün annesinin evde yalnız olduğunu söyledi.  Hasip Akbulut için “psikolojik sorunları vardı” yönündeki iddiaları reddeden Cengiz, “Hiçbir psikolojik sorunu yoktu. Geçmiş yıllarda defalarca annemizin çenesini kırdı. Defalarca bıçakla saldırısı oldu, biz engel olduk. Cinayeti bilerek ve isteyerek işledi” dedi. Cengiz, anne Akbulut’un her şiddetten sonra “Toplum ne der?” kaygı ve baskılardan dolayı boşanamadığını dile getirdi.

Cengiz, “Annemizi öldüren o adam hiç bir şekilde içeriden çıksın istemiyoruz. Yıllarca annemize eziyet etti. Yıllarca şiddet uyguladı. Cezasını çeksin istiyoruz” diyerek kadın kurumlarından dayanışma beklediklerini ifade etti.  (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.