3 dilde şarkılar söylediler..!

3 dilde şarkılar söylediler..!
Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla 81 ilde geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu...

Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla 81 ilde geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu müzik otobüsü, canlı dile getirilen Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla vatandaşlara moral verdi, Ramazan Bayramlarını kutlayarak kentin sokaklarını şenlendirdi

DİYARBAKIR – Türkiye’nin 81 ilde Ramazan Bayramı dahil olmak üzere Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, müzik otobüsü vatandaşlara moral verip sokakları şenlendirdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı müzisyenlerin Türkçe, Kürtçe ve Zazaca seslendirdiği şarkılara vatandaşlar evlerinin balkon ile pencerelerine çıkarak yoğun ilgi gösterdi. Merkez ilçelerin sokaklarını gezen müzik otobüsünden yankılanan şarkılara vatandaşlarda eşlik ederek evlerinde halaylar çekti.

Güzeloğlu’nun bayram mesajı halka ulaştırıldı

Oldukça neşeli ve renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte müzisyenler, üstü açık ve süslenmiş 2 katlı müzik otobüsünden Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun Ramazan Bayramı mesajını okuyarak vatandaşlara ulaştırdı.

Öğle saatlerinde Yenişehir ilçesinde başlayan otobüsten canlı müzik etkinliği sırasıyla Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinin sokaklarının gezilmesiyle son buldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.