28 ilde maske takma zorunluluğu getirildi

28 ilde maske takma zorunluluğu getirildi
Koronavirüs'e karşı mücadelede en önemli tedbir olarak öne çıkan maske, 28 ilde takma zorunluluğu getirildi   DİYARBAKIR YENİGÜN - Koronavirüs'e...

Koronavirüs'e karşı mücadelede en önemli tedbir olarak öne çıkan maske, 28 ilde takma zorunluluğu getirildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Koronavirüs'e (Covid-19) karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı, Türkiye'deki 28 ilde zorunlu hale getirildi. İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınan kararlarla 28 ilde, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında maske takmak zorunlu oldu. Maske takılması zorunlu olan iller şöyle; Rize, Adıyaman, Afyonkarahisar, Karabük, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Sakarya, Kırklareli, Burdur, Siirt, Kayseri, Tunceli, Uşak, Kırıkkale, Kocaeli, Eskişehir, Şanlıurfa, Amasya, Kahramanmaraş, Isparta, Karabük, Trabzon ve Konya.

“Kontrollü Sosyal Hayat” süreci

Bazı kentlerde ise insan yoğunluğunun oluştuğu cadde ve çarşılara maskesiz giriş yasaklandı.

“Kontrollü Sosyal Hayat” sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.