15 Mayıs’a Baba Tahirê Uryan damgası

15 Mayıs’a Baba Tahirê Uryan damgası
15 Mayıs Kürt Dil Bayramı, Kovid-19 nedeniyle bu yıl online etkinliklerle kutlanacak. Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryası'ndan Baver Berşev, Kürt yazar...

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı, Kovid-19 nedeniyle bu yıl online etkinliklerle kutlanacak. Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryası'ndan Baver Berşev, Kürt yazar Baba Tahirê Uryan’ın öne çıkarılacağı etkinliklerde ağın tüm bileşenlerinin birlikte hareket edeceğini belirtti

DİYARBAKIR YENİGÜN - Her yıl kitlesel etkinlerle karşılanan 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı, bu yıl Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online etkinliklerle kutlanacak. Kürt Dil ve Kültür Ağı, 13-17 Mayıs tarihleri arasında instagram, twitter, Kürtçe tv kanalları üzerinden çeşitli etkinlikler organize edecek. Online etkinlikler kapsamında düzenlenecek konser ve söyleşilerde ise, "Kürt dili ve edebiyatı", "kadın ve dil", "folklor ve dil", "dil ve kültür", "eğitim ve dil" ile "Kürt birliği" gibi konular ele alınacak. Kürt Dil ve Kültür Ağı, ayrıca bu yılki etkinliklerde, 10'uncu yüzyıl sonları ile 11'inci yüzyıl başlarında İran'da yaşayan ilk Kürt şairlerden Baba Tahirê Uryan'ı öne çıkaracak.

Birlikte hareket edecekler

Çalışmaları hakkında konuşan Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryası'ndan Baver Berşev, bu yılın başlarında çalışmaya başladıklarını hatırlatarak, ağın çatısı altında 18 masanın olduğunu paylaştı. Masaların kendi içinde kategorize olduğunu dile getiren Berşev, “Yazar, edebiyat, yayıncı, iş insanları, avukat, mühendis, medya ve buna benzer birçok masadan tüm renklerimizle kendi içimizde çalışmalar yapıyoruz" dedi.  Koronavirüs salgınından dolayı online ders vermek zorunda kalan derneklere destek verdiklerini dile getiren Berşev, "Şimdi de 15 Mayıs’ta sürecek çalışmamızda kurumlarla birlikte hareket edeceğiz. Bütün çalışmalarımız online olacak. Youtube ve instagram gibi sosyal medya üzerinden yayınlar yapılacak. Salgın olmasaydı bu yıl projemiz de bir hafta boyunca şehirlerde festivaller yapmak vardı. Fakat sağlık öncelikli geldiği için bu şekilde bir program çıkardık” dedi.

Çocuklara Kürtçe sevgi

Yapılacak programlarda çocuklar için de etkinlik yapılacağını aktaran Berşev, MA Müzik Gurubu tarafından çocuklar için verilecek konserin de bunlardan birisinin olduğunu ifade etti. 15 Mayıs’ta temel amacın Baba Tahirê Uryan olduğunu vurgulayan Berşev, “Kürt dil gününde de her şeyden önce Baba Tahirê Uryan’ı öne çıkarıyoruz. Bu yüzden 15 Mayıs programlarımız çok önemli. Tüm Kürtçe kanallarda canlı yayınlar yapılacak. Özellikle hususi olarak çocuklarının Kürtçe öğrenmesini isteyen herkes yapılacak etkinlikleri izlesin. Çocuklarına Kürtçe dersler verip, Kürtçe sevgiyi göstersinler. Sadece 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda değil. Her gün için olmalı” çağrısı yaptı. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.