Gönüllü Yardım Faaliyetleri 1

Bir önceki yazımda infak (“Allah yolunda harcamak, “nafakalandırmak; tüketim maddelerini sağlamak”)  konusunu işlemiştim. Birey olarak insanlara yardım etmeyi isteriz. Gerek tek başınıza, gerek Dernek, Vakıf, sivil toplum olarak yardımlarımızı gerçekleştirebiliriz. Millet olarak derneklere güven çok az. Elbette işini hakkıyla yapan birçok yardım kuruluşu mevcut. Toplumsal algımız güvensizlik üzerine kurulu maalesef. Sivil olarak yapabileceğimiz şeyler var elbet,  gerçekçi olmak gerekirse bu işlere gönlümüz var ama cesaretimiz yok… Ve cesaretli insanlara ihtiyacımız var. Size sivil toplum hareketi olan ve  #teşviket etiketiyle öğrencileri, çalışanları, çalışmayanları, ev hanımlarını harekete geçiren ve birçok ilde faaliyet gösteren, benimde Diyarbakır’da dahil olduğum “Gönüllü yardım faaliyetleri” gurupları kuruldu. (Diyarbakır’da faaliyet gösterdiğimiz gurubuninstagram adresi @diyarbakir.yf faaliyetlerimize katılabilirsiniz. Sizde faaliyetlere katılmak isterseniz bulunduğunuz şehirde sosyal medya aracılığıyla guruplaradahil olabilirsiniz.)

Gönüllü yardım faaliyetleri nasıl başladı.

Kendi arasında tefsir dersi yapan gönüllüler, yardıma ihtiyacı olan aileler için birşeyler yapmak istedi. Mevsim kıştı ve havalar iyice soğumuştu. Yetimler bu kış üşümesin adı altında ihtiyaç sahiplerine yardımlar toplanmaya başlandı. Fakat ülkemizde ihtiyaç sahibi aile sayısı oldukça fazlaydı ve bir avuç gönüllülerle tüm ailelere ulaşılamazdı. Fakat burada yine hayat kitabımız Kuran devreye girdi:

“Doğrusu şu ki, siz yetime ikramda bulunmuyorsunuz. Yoksulun doyurulmasını Teşvik Etmiyorsunuz.” (Fecr suresi, 17-18)

Tüm ihtiyaç sahibi ailelere yetişemeyebiliriz fakat insanlarımızı yardımlara “teşvik” edebiliriz. Bu sebeple gönüllü olarak harekete başlayan arkadaşlarla gerek sosyal çevremizdeki arkadaşlarımızı gerek sosyal medyalarda paylaşımlar yaparak gönüllü yardım hareketlerimizi ülkemiz geneline yaymaya çalışıldı. Ve bu yayılma kısa sürede olumlu etki sağladı. Ülke genelinde yardıma muhtaç ailelere umut oldu gönüllü yardımseverler.  İnfak bunu gerektirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi