​VİDEO HABER: Buteflika’nın adaylıktan çekilmesi kutlandı

​VİDEO HABER: Buteflika’nın adaylıktan çekilmesi kutlandı
Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın, gelecek seçimlerde adaylıktan çekilmesi, halk tarafından sevinçle karşılandı. DİYARBAKIR YENİGÜN...

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın, gelecek seçimlerde adaylıktan çekilmesi, halk tarafından sevinçle karşılandı.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, gelecek seçimlerde 5'inci kez adaylığını bırakması tepkilere neden olmuş, ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmişti. Buteflika'nın dün gece adaylıktan çekildiğini ve seçimlerin ertelendiğini beyan etmesi üzerine protestolar yerini sevinç gösterilerine bıraktı. Ellerinde Cezayir bayraklarıyla sokaklara inen halk Buteflika'nın adaylıktan çekilmesini kutladı. Buteflika adaylıktan çekilmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı liyakati ve yeni bir hükümetin teşkil edilmesi için bağımsız bir ulusal seçim komisyonunun özel gözetimi altında çok harika değişiklikler yapacağız." dedi. Buteflika, yayınladığı açıklamanın ardından Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmet Kayid Salih ile bir görüşme gerçekleştirdi. Buteflika'nın yayınladığı beyanattan sonra Cezayir Başbakanı Ahmet Uyahya da görevinden istifa etti. Uyayha'nın istifasından sonra yeni başbakan Nurettin Bedevi olurken yardımcısı da Urmetan Liimamere olduğu bildirildi.

Resmi Cezayir Haber Ajansı, Buteflika'nın Başbakan Uyahya'nın istifasını kabul ederken kendisine "başbakanlık görevini layıkıyla yaptığını" belirterek teşekkür ettiğini yazdı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.